Behind the brand: 2 jaar Phyt

Nadat we in juli de deur van The Plant Corner voor de eerste keer openzwaaiden, hebben we binnenkort alweer een nieuwe reden om te vieren. Op zaterdag 2 september wordt phytplants.com namelijk 2 jaar! Benieuwd wat er in die tijd allemaal is gebeurd?

WAT VOORAF GING

Tijdens een roadtrip in California ontdekten we de sympathieke tillandsia; plantjes die in de natuur op andere planten groeien, zonder wortels, maar vooral zonder nood aan voedzame aarde. Daarom kan je ze moeiteloos stylen als interieuraccessoire, door ze neer te leggen, op te hangen of in een mooi houdertje te zetten.

Bovendien hebben de epifyten bijna geen werk nodig; de zon, wat liefde en één keer per week een beetje water zijn al voldoende om ze te laten openbloeien!3, 2, 1 START!

Na enkele maanden voorbereiding, verschillende updates van het businessplan en   de inrichting van een heuse plantenkamer in ons appartement, ging de webshop op 2 september 2015 live!

WORK-WORK-WORK-WORK-WORKSHOPS

Behalve het runnen van de webshop, startten we in het najaar van 2016 met allerlei workshops. Met veel plezier leerden we jullie himmeli’s en terrariums maken, en lieten je naar hartelust begaan met aarde en mos om je eigen kokedama in elkaar te kneden.

Ook in The Plant Corner organiseren we binnenkort heel wat workshops. Benieuwd welke? Hou onze Facebook-pagina in de gaten!MARKTDAG(EN)

De zomer van 2016 was drukbezet met heel wat verschillende marktdagen, zoals de Swan Market, Wild Jo’s en véél meer. Heerlijk om onze eigenste Phyt fans te ontmoeten!

1 YEAR PLANTIVERSARY

Tijdens onze eerste verjaardag keken we terug op een geweldig gevuld jaar, met verschillende toffe samenwerkingen, verrassende plantjes en fijne interviews in o.a. Elle en Nina!

A BETTER BLEND

In december 2017 voorzag Phyt, samen met Sternum, Bitch Please en heel wat andere fijne merken menig Antwerpenaar van de perfecte kerstkadootjes.

PLANTENPARADIJS IN WORDING

In het voorjaar van 2017 stootten we op een prachtig (maar bouwvallig) pand in onze eigen straat in het Groen Kwartier in Antwerpen! Verschillende renovatiewerken later, startten we met de inrichting van The Plant Corner.TEAM PHYT ZEGT JA

Op 17 juni 2017 werd team Phyt behalve een topteam ook man en vrouw! Ons huwelijk was nog mooier dan we hadden gedroomd. Inclusief dromerige decoratie van Phyt plantjes, uiteraard!THE PLANT CORNER: OPEN FOR BUSINESS

De deuren van ons exotische plantenparadijs gingen op 4 juli 2017 voor de eerste keer wagenwijd open, en hoe! Net zoals bij Phyt, gingen we voor een combinatie van uitheemse planten en lokale accessoires. Dat deden we o.a. met onze cactimuur naar het voorbeeld van de Marokkaanse Jardin Majorelle, gigantische bananenplanten, alocasia’s én natuurlijk de volledige Phyt collectie die haar eigen speciale binnenserre kreeg!

Onze handgemaakte keramiek vonden we bij enkele Nederlandse pottenbaksters, net zoals verschillende andere plantenhouders. Verder verzamelden we Engelse glas-in-lood terrariums en Antwerpse macraméhangers. PHYT PHYT HOERA: 2 JAAR PHYT!

Zaterdag 2 september vieren we 2 jaar Phyt. Misschien wist je het nog niet, maar tot nog toe waren zowel Phyt als The Plant Corner een one-woman-show met een zéér behulpzame man aan de zijlijn. Het kan bijna niet treffender, want op deze tweede verjaardag kunnen we met trots melden dat we vanaf september met z’n tweeën ons plantenimperium zullen runnen!

www.phytplants.com