Stadstuin Ontwerp

Meer biodiversiteit in de stad 

Wil je je stadstuin een upgrade geven, maar weet je niet waar je best begint?
Wil je graag een tuinconcept dat ook past bij je interieur?
Wil je zo graag meer wilde dieren, insecten en bestuivers naar je tuin lokken?

Indien het antwoord op bovenstaande vragen volmondig JA is, dan lees je best even verder ;-)

Het is onze missie om meer biodiversiteit te creëren in de stad, en een klimaatbewust ontwerp te maken voor jouw groene ruimte. Dat doen we door te werken met robuuste, vaste planten, die goed tegen droogte kunnen. Zo kan jij jarenlang van je tuin genieten, zonder veel onderhoud.

               


Wanneer planten we?

Tuinen planten we aan van maart tot mei en van september tot oktober, om jou zo het beste resultaat te garanderen.
Een terras of balkon waarin enkel gewerkt wordt met potten en bloembakken, kunnen we inrichten van maart tot oktober.

Jouw tuinontwerp: hoe gaat het in zijn werk?

 1. Stuur ons een aanvraag via hello@theplantcorner.com, zodat we een tuinbezoek ter plaatse kunnen inplannen. Vermeld in het onderwerp van je mail ‘aanvraag tuinontwerp’.
 2. Om dit bezoek zo efficiënt mogelijk te maken, ontvang je van ons  een online vragenlijst waarin je al je tuinwensen kan aangeven.
 3. Tijdens het bezoek bespreken samen deze wensen. Wat is er haalbaar, wat niet? We meten je tuin, balkon of terras grondig op. We controleren de grond, oriëntatie en de bestaande beplanting.
 4. Na enkele weken ontvang je de eerste versie van het tuinontwerp. We bezorgen je hierbij ook een moodboard, om een eerste indruk te geven van de sfeer. Op het ontwerp en moodboard kan je in deze fase je feedback geven.
 5. Op basis van jouw feedback werken we het ontwerp verder uit. Daarna ontvang je het definitieve ontwerp, met daarin de gedetailleerde plantenlijst en afmetingen.

gardendesign


Kostprijs tuinontwerp op maat

Voor een tuinontwerp op maat hanteren we een vaste prijs van €750 incl. BTW. We maken ontwerpen voor groene ruimtes van 15 tot 100m2.

Voor buitenruimtes kleiner dan 15m2, maken we graag een offerte op maat voor €75 incl. BTW, dan ontvang je geen tuinontwerp maar enkel een voorstel met passende planten voor je terras of balkon.

Inbegrepen in de prijs van het tuinontwerp:

 • Bezoek ter plaatse om alle wensen te bespreken
 • Opmeting van de tuin + oriëntatie + bodemonderzoek
 • Opmaak van een vlekkenplan met bestaande beplanting, bebouwing & terrassen
 • Onderzoek naar de geschikte beplanting op basis van bodem, vlekkenplan en oriëntatie
 • Eerste basis tuinontwerp (2D-plan) + 1 feedbackmoment
 • Sfeervolle gekleurde afbeelding van de tuin & beplanting
 • Moodboard met foto's van alle gekozen planten & materialen
 • Definitief tuinontwerp (2D plattegrond) met alle afmetingen
 • Gedetailleerde plantenlijst met alle plant- en verzorgingsinstructies

garden design


Kostprijs stadstuin

Om van een balkon of terras tot 15m2 een groene jungle te maken, reken je op een budget van €250 tot €3500. Dit is inclusief bloempotten en materialen zoals extra potgrond, hydrokorrels en schors. Levering & installatie zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Voor kleinere stadstuinen tot 50m2 kunnen we al een weelderige tuin aanleggen voor €2500-€5000. Dit is inclusief alle beplanting, materialen zoals gras of kiezelstenen en enkele extra's zoals stapstenen of een waterpartij. Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en afhankelijk van de gekozen materialen, een terras met flagstones is uiteraard duurder dan een grindterras. Aanleg is niet inbegrepen in deze prijs.

Voor grotere tuinen tot 100m2 heb je ongeveer €5000-€8500 nodig, afhankelijk van de gebruikte materialen. 
Dit is inclusief alle beplanting en materialen. Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en afhankelijk van de gekozen materialen, een terras met flagstones of hout is uiteraard duurder dan een grindterras. Aanleg is niet inbegrepen in deze prijs.


Aanleg groene ruimte

Zelf aan de slag

Je hebt je tuinontwerp, wat nu? Wij kunnen alle planten en gekozen materialen uiteraard ook voor jou bestellen bij onze vaste kweker, en ze bij jou thuis bezorgen. De prijs hiervoor is de kostprijs van de planten en materialen + €55 leveringskosten.
Of je kan natuurlijk ook zelf alle planten en materialen kopen op basis van dit tuinontwerp en kan je meteen van start. 

Tuin laten aanleggen

Geen groene vingers? Geen probleem. We komen ook ter plaatse om jouw tuin, balkon, koer of terras aan te leggen. Voor de levering, installatie of aanleg van een stadstuin rekenen wij €55/u incl. BTW per persoon. 
De oplevering van een kleine stadstuin tot 50m2 neemt ongeveer 2 dagen in beslag, voor een 
grotere stadstuin tot 100m2 reken je 2-4 dagen. Dit is allemaal afhankelijk van de bestaande toestand (is het een bestaande tuin die nog moet leeggehaald worden of een volledig lege nieuwbouw kavel) dus de prijs hiervan wordt na de werken verrekend.

Extra tuininrichting

Wij kunnen uiteraard ook passende tuinmeubelen of accessoires voorzien. We werken daarvoor samen met merken zoals Serax, Weltevree, Mica,… De kostprijs hiervoor is niet inbegrepen in de hierboven vermelde prijzen.

 

Overtuigd? Stuur ons dan een mailtje!
hello@theplantcorner.com