Jouw stadstuin op maat

TUINONTWERP OP MAAT

  • Bezoek ter plaatse om alle wensen te bespreken
  • Opmeting van de tuin
  • Onderzoek naar de geschikte beplanting op basis van bodem, vlekkenplan en oriëntatie
  • Voorontwerp* tuin (2D plan) op basis van plaatsbezoek & onderzoek (*max. 2 ontwerpen)
  • Sfeerbeeld van de tuin & beplanting
  • Moodboard met foto's van gekozen planten & materialen
  • 1 Feedback moment (online)
  • Definitief tuinontwerp (2D plan) met alle beplanting en afmetingen

VAN ONTWERP TOT AANLEG

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer planten we?
Tuinen planten we aan van maart tot juni en van september tot november, om jou zo het beste resultaat te garanderen. In de winter en in de zomer worden er uiteraard wel tuinopmetingen gedaan en ontwerpen opgemaakt.

Hoelang duurt het om een stadstuin aan te leggen?
Dit hangt af van de bestaande toestand van de tuin: is het een leeg stuk grond of moet er nog een bestaand terras uitgebroken worden? Voor de aanleg van een nieuw terras (hout of tegels) moet je 2-3 dagen rekenen, gras of plantenborders kunnen meestal op 2 dagen geplaatst worden afhankelijk van de hoeveelheid planten of grootte van de tuin. Indien je zowel een terras als beplanting wil laten aanleggen, reken je dus best een week voor de aanleg.

Welk budget heb ik nodig om een stadstuin te laten aanleggen?

Wij specialiseren ons in kleine stadstuinen, waarvoor je gelukkig geen enorme budgetten nodig hebt. Het totaalbudget hangt af van de gekozen materialen en de grootte van de planten of opvallende bomen. Als je op maat gemaakte zitbanken of pergola's wilt, is een iets groter budget nodig.
Bekijk zeker onze gerealiseerde stadstuin projecten om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Bieden jullie ook tuindecoratie aan?
We kunnen uiteraard ook passende tuinmeubelen of accessoires voorzien. We werken daarvoor samen met merken zoals Serax, Weltevree, Mica en meer.

Hoe zorgen jullie voor een ecologisch tuinontwerp?
Dit doen we door te werken met vaste planten en struiken die door lokale kwekers buiten worden gekweekt. Deze planten zijn robuuster en beter bestand tegen ons klimaat dan kasplanten. Tijdens ons plaatsbezoek bepalen we welke planten het meest geschikt zijn voor jouw tuin. We selecteren beplanting die in elk seizoen iets te bieden heeft zodat jouw tuin altijd interessant is, wat de biodiversiteit in de tuin alleen maar bevordert. Zo kun jij achteraf zorgeloos genieten van een prachtige en levendige tuin!
Wil jij je tuin of terras ook omtoveren tot een groene oase?
Contacteer ons hier!