Jouw stadstuin op maat

TUINONTWERP OP MAAT

  • Bezoek ter plaatse om alle wensen te bespreken
  • Opmeting van de tuin
  • Onderzoek naar de geschikte beplanting op basis van bodem, vlekkenplan en oriëntatie
  • Voorontwerp* tuin (2D plan) op basis van plaatsbezoek & onderzoek (*max. 2 ontwerpen)
  • Sfeerbeeld van de tuin & beplanting
  • Moodboard met foto's van gekozen planten & materialen
  • 1 Feedback moment (online)
  • Definitief tuinontwerp (2D plan) met alle beplanting en afmetingen

VAN ONTWERP TOT AANLEG

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer planten we?
Tuinen planten we aan van maart tot juni en van september tot november, om jou zo het beste resultaat te garanderen. Indien het een stadstuin is met weinig zon en geen gras, kan de aanleg ook tijdens de zomermaanden.

Hoelang duurt het om een stadstuin aan te leggen?
Dit hangt af van de bestaande toestand van de tuin: is het een leeg stuk grond of moet er nog een bestaand terras uitgebroken worden? Voor de aanleg van een nieuw terras (hout of tegels) moet je 2-3 dagen rekenen, gras of plantenborders kunnen meestal op 2 dagen geplaatst worden afhankelijk van de hoeveelheid planten of grootte van de tuin. Indien je zowel een terras als beplanting wil laten aanleggen, reken je dus best een week voor de aanleg.

Welk budget heb ik nodig om een stadstuin te laten aanleggen?
Onze focus ligt vooral op kleinere stadstuinen, dus hier heb je gelukkig geen gigantische budgetten voor nodig. Het totaalbudget hangt natuurlijk af van de gekozen materialen en de grootte van de planten en/of statement bomen. Indien er zitbanken of pergola's op maat moeten worden gemaakt, heb je uiteraard wat meer budget nodig.
Bekijk zeker onze voorgaande stadstuin projecten om een beter idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is.

Bieden jullie ook tuindecoratie aan?
We kunnen uiteraard ook passende tuinmeubelen of accessoires voorzien. We werken daarvoor samen met merken zoals Serax, Weltevree, Mica en meer.

Hoe zorgen jullie voor een ecologisch tuinontwerp?
Dat doen we door te werken met robuuste, vaste planten die aangepast zijn aan ons klimaat. Uit ons plaatsbezoek leiden we af welke planten het best geschikt zijn voor de grond in jouw tuin, en waar welke plant het beste staat. Zo hebben ze de beste kans op overleving en hoef jij enkel nog maar te genieten van het resultaat!
Wil jij je tuin of terras ook omtoveren tot een groene oase?
Contacteer ons hier!